RENOTERM – Az értéknövelő modernizáció, intelligens megoldás.

 

A probléma

Az új faablakokat gyárilag többrétegű vastag festéssel látják el. Az idő múlásával azonban a belső és a külső környezeti hatások miatt a festett felület megreped, így a nedvesség behatolhat a fába is és ezzel kedvezőtlen folyamat kezdődik el, ami hosszútávon szerkezetileg is elgyengíti a fát, rontja élettartamát. A festés fokozatosan lehúzódik, a nyers fa az időjárásnak kitéve védelem nélkül áll, állapota romlik az évek során

 

Eddig csak két alternatíva állt rendelkezésre a felújításra:

 1. csiszolás és újra festés eleinte 5-6 később 2-3 évente,
 2. vagy a teljes ablakcsere.

Egy osztrák szabadalmaztatott technológiának és kidolgozott rendszernek köszönhetően, már van egy harmadik lehetőség is: a nyílászáró utólagosan alumíniumburkolattal való „felöltöztetése”. Biztonságosabb – tisztább – szebb – gyorsabb és olcsóbb, mint bármelyik ablakcsere.

Az alumíniumból készült burkolattal minden időjárási körülményt távol tartunk az ablakoktól.

Az alumínium egy modern high-tech termék, amely sokoldalú, rendkívül könnyű és mégis elpusztíthatatlan. Optimális védelmet biztosít a fa számára időjárásállóságának köszönhetően. A kívülről szerelt alumínium elemek miatt a gondozás szinte teljesen megszűnik. Soha nem kell többé a nyílászárókat csiszolni és újra festeni. Az ablakfelújítási rendszerünk már évek óta bizonyít.

Nincs szükség többé újrafestésre.

Kosz és pormentes installáció.

Egyedi színválaszték.

Végeredmény: belül a meghitt természetes fa, kívül az egyedi, modern, aluminium.

 

A RENOTERM felújításban használt alumínium burkolatrendszer úgy védi az faablakot, mint egy hegymászót a kabátja, a szél és a szélsőséges időjárás ellenére a fa felülete lélegző marad. Az alumínium burkolat gond nélkül felszerelhető a felületileg kopott-sérült ajtókra és télikertekre

Minden RENOTERM felújítás egyedi egyéni munka. Az alumínium burkolat – pontos méretfelvételt követően – gyárilag készül. Így a nyílászáró modellje és alakja szinte lényegtelen.

 

Mikor van a megfelelő idő az ablakok felújítására, alumiínium burkolattal való védelmére?

• Ha az ablakai már nem teljesen vízállóak,

• amennyiben hőszigetelés már nincs jelen, de legalábbis jelentősen érzékelhető a tömítetlenség,

• a fa jégverést szenvedett,

• az ablakok felületkezelése, tördezettnek, kopottnak, tűnik,

• ha Ön megelégelte a rendszeres újrafestést

 

Mely tények szólnak az alumínium borítással történő ablakfelújítás mellett.

 • Nem kell többé mester hívni, vagy magunknak lecsiszolni, maszkolni, kiragasztgatni, újrafesteni a nyílászárókat
 • egy új komfortérzés születik a lakókörnyezetünkben, kivételesen szép és időtálló stílus, mely választható minden Ral színben, illetve fadekor kivitelben.
 • az új alumínium keret könnyen tisztítható, nincs elektrosztatikus töltés, mint a műanyag ablakok esetében.
 • növeli az ablaktok és szárnykeret hangszigetelési paramétereit
 • zajszegény a hőmérsékleti ingadozásokkal szemben – nincs “recsegő, kattogó” zaj
 • a tiszításon, portalanításon kívül nem igényel további karbantartást.
 • egyszerű és tiszta (pormentes) installáció, előre méretre gyártott elemek
 • anyagával segíti az elektromágneses mezők árnyékolásában
 • gazdag profil választékkal, szinte minden ismert ablakrendszerre felszerelhető
 • anyaga illeszkedig az ökológiailag fenntartható gazdálkodási szemléletbe
 • felszerelését nem követi falazás és festés
 • a kiváló minőségű, porszórt alumínium profilok UV-állóak, és ragyogó, könnyen tisztítható felülettel rendelkeznek
 • javítja az ablakok vízzáróságát.
 • tartós védelem a szél és az időjárás ellen.

 

Megtakarítási lehetőségek az alumínium burkolat felszerelésével

 • Költségtakarékos,mivel megszünnek a felújítandó felületek.
 • Értékmegőrzés generációkon át, növeli az ingatlan értékét
 • Esztétikus megjelenését és tartósságát figyelembe véve fajlagosan olcsóbb megoldás, mint az ablakok többszöri újrafestése
 1. Az alumínium keret közvetlenül a falazatra zár rá.
 2. A szárny alumínium burkolatának profil kialakítása a csapóesőt levezeti a tokprofilon keresztül a párkányra
 3. A kültéri tömítés rejtve van, ezért védve van a naptól.
 4. A zárt átmenet az alumíniumból az ablak fához, nincs bosszantó kötés és nyílás.
 5. A levegő keringését biztosítja a hátsó szellőztetés az ablak teljes szélességében.
 6. A fa ablak védett az időjárástól.

A MINŐSÉGI GARANCIÁJA

A gyártó által kidolgozott rendszert “az iparág mércéjének” tekintjük, mivel alumínium profiljaikat az évek során szoros együttműködésben optimalizálták és tökéletesítették. Így a faablakok kiváló minőségű fa-alumínium ablakokká válnak, amelyek semmiképpen sem rosszabbak a modern alumínium ablakoknál vagy műanyag ablakoknál.

A rendszer szerkezete ugyanaz, mint egy teljesen új fa-alumínium ablak, az egyetlen különbség az, hogy a mi esetünkben az alumínium borítás csak később szerelődik rá az ablakra

A RENOTERM aluburkolat rendszer egy megfizethető, tartós, esztétikus megoldást kínál Önnek, ablakai védelmére, és emellett fenntartható módon növelik a lakóérzetét.

 

Fenntarthatóság A fenntarthatóság fogalma mindenki ajkairól szól – s a gyártó is, mi is proaktívak vagyunk ebben a tekintetben. Elkötelezettek vagyunk az életminőség megőrzésében a bolygónkon sok generáció számára. Az eldobható társadalmunkban újra fel kell használni az „újrafelhasználhatóságot“. Ilyenek az alumínium borítások is. Anyagként az alumínium funkcionális előnyökkel jár, legalább egyenértékű más anyagokkal ökológiai szempontból, és nagyon magas újra hasznosítási potenciállal rendelkezik. A rendszer fejlesztése során minden lehetőséget kihasználunk a fenntartható termelésre. Az optimális anyagvastagság az építés során biztosítja az alacsony nyersanyagfogyasztást. A mechanikai robusztusság és a korrózióállóság hosszú élettartamot biztosít. Ha egy ingatlan lebontásra kerül, mert elérte hasznos élettartamait, az alumínium újrahasznosítható. A fa / alumínium kombinált szerkezetek esetében a karbantartási költségek jelentősen csökkentek, karbantartási bevonatok nem szükségesek. Nehéz időjárási viszonyok között az alumínium borítással rendelkező ablakok jobban teljesítenek a hosszú távú életciklus-felmérésben, mint más változatok. Összefoglalva elmondható, hogy rendszerünk teljesíti a mai és mindenekfelett jövőbeni követelményeket a funkciók, az épületfizika és a szigetelés értékeit egészen a környezetvédelemig és az értékmegőrzésig. A felújítás után biztos lehet benne, hogy valami jót tett a környezetben és a pénztárcáját is megkímélte.

 

A profilokhoz és bevonatokhoz erős partnerre támaszkodunk! A gyártó kidolgozott rendszere már évtizedek óta jelen van a piacon, és folyamatosan fejlődik tovább. Így garantált egy rendkívül funkcionális, tartós termék, kifinomult szellőztető rendszerrel. A legmagasabb minőség a mi felelősségünk és elkötelezettségünk – a saját magas színvonalú, de mindenekelőtt ügyfeleink igényeinek megfelelően.

Megfelelő tanúsítványok meglétével igazolható, hogy termékeink és szolgáltatásaink megfelelnek a megfelelő szabványnak, és a minőség folyamatosan ellenőrizhető.

 

Egy kiforrott rendszer:

Az egyedi alumínium keret és szárnyprofilok a meglévő faablakokra és ajtókra műanyag klipszekkel, távtartókkal kerülnek felszerelésre. Az üveg és alumínium találkozásánál a keletkező hézagot. áttetsző üvegszilikonnal töltjük ki.

A keretek sarokillesztései kérhetők alapkivitelben ghérbe vágva és mechanikusan roppantva, vagy felár ellenében hegesztett kivitelben.

A profilok porbevonata minden RAL színben, valamint különböző fa utánzatú dekor kivitelben lehetséges.

 

Szerelés:

Az alumínium burkolatok elhelyezését gondosan és gyorsan végezzük. A szerelés során nem keletkezik törmelék vagy por.

Először az ablakszerelvényeket ellenőrizzük és szükség esetén elvégezzük a finombeállítását. Felszereljük a távtartó klipszeket, melyek az alumínium burkolatot fogadják, rögzítik. Felhelyezzük az alumínium burkolatot. Végül az üveghez való csatlakozást szilikonnal lezárjuk.

 

Egyedi kérések:

Természetesen ezt az alumínium rendszert is kínálhatjuk különleges formájú ablakokhoz, például kerek és szegmensívekhez, háromszög alakú és ferde ablakokhoz, különféle télikertekhez. A kiválasztott színnel könnyedén megváltoztathatja otthonának megjelenését

Örömmel végzünk helyszíni bejárást, mely során ellenőrizhetjük az ablakelemek, az üveg és a szerelvények állapotát, és meghatározhatjuk, hogy az ablakok vagy a télikert felújításának gazdasági értelme van-e. Ezt követően kérésére részlétes árajánlatot teszünk.

 

Kiegészítő lehetőségek, szolgáltatások az ablakfelújítás körül

 • Szúnyoghálók felmérése, felszerelése
 • redőnyök, s egyéb árnyékolástechnikai elemek, és kiegészítők
 • alumínium zsalugáter
 • párkányok
 • hőszigetelő üveg csere
 • tömítések cseréje