Építkezés során, igyekszünk előre elképzelni leendő otthonunkat. A nyílászárókat is úgy választjuk meg, hogy a későbbiekben, színben harmonizáljon mind a külső homlokzat, mind a belső bútorzat (és/vagy a padlózat, fal) színeivel. Abban egyetértünk, hogy ablakaihoz szükség van párkányra, belülre és kívülre is egyaránt.

Az ablakkönyöklő a nyílászáróval összhangban, a falak színével, a burkolatokkal és a bútorokkal együtt alakítja ki a lakás-stílusos összképét, ezért kiválasztására érdemes figyelmet fordítani

 

Belső párkányok:

A belső berendezés kialakításának szerves része, virágok egyéb dísztárgyak elhelyezésére szolgál, s mint az ablak dekoratív kiegészítője.

Műanyag belső könyöklők jellemzői:

alaktartó, színtartó, kopásálló,

víztaszító, nedvességálló,

könnyen tisztítható, de a legtöbb háztartási tisztítószernek ellenálló

fóliázott kivitelben a felületi bevonata: karcolásálló, parázsálló (cigaretta),

 

A külső párkányok:

azon túlmenően, hogy rendkívül tartósak és igényes megjelenésükből kifolyólag esztétikai jelentőséggel bírnak a ház szempontjából, nagyon fontos funkciót is ellátnak.

Alumínium külső párkány:

Eloxált vagy porszórt felülettel, előre furatolt acél párkány,oldalsó végzárókkal.

A színterezett, alumínium lemezből készült külső ablakpárkány fehér, barna, ezüst, bronz illetve a Ral színskála színeiben kapható. Egyedi igényeket kielégítően fahatású lazúros kivitelben is elérhető. Környezetkímélő lakkréteggel kezelt, alacsony hő mozgása van, ezért 6 m hosszúságig nem szükséges dilatációs rés képzése.

Ezen alumínium ablakpárkányoknak jó az ellenálló képessége a környezeti hatásokkal szemben. A vízvédelmet az első és a hátsó élzáró profilok biztosítják.

Ajánljuk: külső párkányként, falvégek- és egyéb kiálló falelemek külső védelméhez, az otthon összképének esztétikus megjelenéséhez