Az építkezés vagy lakásfelújítás alkalmával – a megfelelő nyílászárók kiválasztása mellett – célszerű kiemelt figyelmet szentelni a kilincseknek is.
Az ideális darabok kiválasztásához mindenekelőtt érdemes átgondolni, hogy beltéri vagy bejárati ajtóra, esetleg más kültéri nyílászáróra kerül majd, a kilincsek funkcióit és megjelenését is számba kell venni, hogy a végeredmény ne csak praktikus és biztonságos, hanem esztétikus is legyen.

A kínálat felmérésekor szinte azonnal szembesülünk a ténnyel, hogy a lehetőségek tárháza sokkal szélesebb, mint előzetesen gondoltuk volna.

Beltéri ajtók esetében lényeges szempont az is, hogy a nyílászáró milyen funkciót tölt majd be – ez dönti el ugyanis, hogy szükség lesz-e  kilincsre és ha igen, melyik fajtára. (BB, PZ, WC)

Mindezek után a helyiség felmérése következik: célravezető eleve számításba venni a szoba méretét és az ajtó pozícióját, esztétikáját is, hogy az összkép harmonikus és élhető legyen.

A bejárathoz mindenképpen célszerű eleve olyan kilincset – és ajtót – választani, ami tartós, biztonságos és erős.

A zárhatóságot illetően is változatos lehetőségek kínálkoznak. A hagyományos kulcsos megoldás mellett választhatunk kártyával nyitható darabokat is. Ezek a szerkezetek offline rendszerben működnek, saját akkumulátorral, valamint további programokkal, vagy az okos otthon más elemeivel is összekapcsolhatók. Sokoldalúságuknak köszönhetően a kártyás zárak egy évtizeden belül a modern otthon egyik legfontosabb eszközévé válhatnak.

 

Üzletünkben a Magyarországon forgalomban lévő legfőbb kilincsgyártók katalógusaiból választhat. (Hoppe, FSB, Lienbacher, Maestro, Scoop, Olivari.

Kérje szaktanácsadónk segítségét.